Vacant position

Strategisk Inköpare

City

Växjö

Scope

Heltid

Apply by

2023-06-30

Fogmaker International AB är ett expansivt bolag med starkt varumärke och ambitiösa tillväxtplaner. Vi är globalt etablerade och marknadsledande i Europa. Med hjälp av vår breda expertis och vårt kundnära tänkande har vi utvecklat långsiktiga, förtroendefulla relationer med våra kunder runt om i världen. Fogmaker utvecklar, tillverkar och marknadsför brandskyddssystem för motorrum som med vattendimma under högt tryck både kyler och kväver branden. Inom segmentet buss är vi marknadsledande i Europa, Mellanöstern och Australien. Våra produkter säljs/levereras till OEM-kunder och återförsäljare runt om i världen.

Sedan starten 1995 har vi installerat nära 290 000 system i mer än 60 länder. Fogmakers system finns utöver bussar också i skogs-, jordbruks- och entreprenadmaskiner samt i flygplats- och gruvfordon.

KOMPETENS, ENGAGEMANG och INTEGRITET är de unika värdeord som präglar hela vår verksamhet och som styr hur vi jobbar och tar beslut. De ger oss en gemensam syn och skapar en vi-känsla. Vi satsar på vår personal och har mycket nöjda medarbetare. Med flera år av stark tillväxt bakom oss och en plan för fortsatt tillväxt behöver vi nya drivna, kunniga och ambitiösa medarbetare. 

Vill Du bli en av oss?

Vi utökar vår inköpsavdelning och söker nu en Strategisk Inköpare.

Detta är vi:

Fogmaker erbjuder en stimulerande och positiv arbetsmiljö där alla jobbar tillsammans över gränserna för att utveckla, producera, sälja och leverera det våra kunder efterfrågar. Du tillhör Supply Chain där vi i dagsläget är fem personer med olika uppdrag och erfarenheter. Vi samarbetar och hjälper varandra för att slutföra och uppnå Fogmakers gemensamma mål. Vår vision är att jobba nära kunder, leverantörer och partners som är lokaliserade världen över. Din arbetsplats är på kontoret i Växjö.

Som Strategisk inköpare ansvarar du för att utveckla Fogmakers strategiska inköpsposition med ett långsiktigt perspektiv i åtanke. Du arbetar med våra befintliga leverantörer och hjälper oss att hitta nya för att skapa en förmånlig leverantörsportfölj som balanserar ledtider, garantier, kvalité, pris och risker. Du är ansvarig för leverantörsförhandlingar samt utvecklar och utvärderar våra leverantörer.

Vem är Du?

Vi letar efter Dig som har ett högt tekniskt inköpskunnande och ett brett nätverk av tillverkande leverantörer och som därför kan bidra till att sänka våra inköpskostnader. Du har en relevant utbildning alternativt erfarenhet som bedöms som likvärdig. Du har flera års arbetslivserfarenhet och har arbetat med tekniskt inköp, gärna inom Automotive industrin eller liknande.

Självklart hanterar du utan några som helst problem både svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Som person gillar du omväxlande arbetsuppgifter och är intresserad av att ta fram nya lösningar. Du är nyfiken, driven och noggrann och har ett genuint intresse för inköp och teknik.

Låter det intressant?

Är du en person som tar stort ansvar för ditt eget arbete och som gillar kommunikationen med leverantörer? Då är vi förmodligen den rätta arbetsgivaren för dig! Vill Du veta mer – hör av dig till mig, Hanna Hjertqvist som är Supply Chain Manager, på telefon 073 – 334 8159

Du skickar in din ansökan till HR-chef Birgitta Mattsson på birgitta.mattsson@fogmaker.com senast 2023-06-30

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

OBS! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp för utannonserad tjänst!