Vacant position

Erfaren konstruktör

City

Växjö

Scope

Heltid

Apply by

31/3, 2023

Fogmaker International AB är ett expansivt bolag med starkt varumärke och ambitiösa tillväxtplaner. Vi är globalt etablerade och marknadsledande i Europa. Med hjälp av vår breda expertis och vårt kundnära tänk har vi utvecklat långsiktiga, förtroendefulla relationer med våra kunder runt om i världen. Fogmaker utvecklar, tillverkar och marknadsför brandskyddssystem för motorrum som med vattendimma under högt tryck både kyler och kväver branden. Inom segmentet buss är vi marknadsledande i Europa, Mellanöstern och Australien. Våra produkter säljs/levereras till OEM-kunder och återförsäljare runt om i världen.

Sedan starten 1995 har vi installerat nära 290 000 system i mer än 60 länder. Fogmakers system finns utöver bussar också i skogs-, jordbruks- och entreprenadmaskiner samt i flygplats- och gruvfordon.

KOMPETENS, ENGAGEMANG och INTEGRITET är de unika värdeord som präglar hela vår verksamhet och som styr hur vi jobbar och tar beslut. De ger oss en gemensam syn och skapar en vi-känsla. Vi satsar på vår personal och har mycket nöjda medarbetare. Med flera år av stark tillväxt bakom oss och en plan för fortsatt tillväxt behöver vi nya drivna, kunniga och ambitiösa medarbetare. 

Vill Du bli en av oss? Vi söker nu en:

Erfaren Konstruktör

Jobbeskrivning

Vi erbjuder en stimulerande och positiv arbetsmiljö där alla jobbar tillsammans över gränserna för att utveckla, producera, sälja och leverera det våra kunder efterfrågar. Du kommer att ingå i ett härligt team med mix av personlighet och med massor av olika erfarenheter. Vi samarbetar och hjälper varandra för att slutföra och uppnå gemensamma mål. Vår vision är att jobba nära kunder, leverantörer och partners som är lokaliserade världen över. Din arbetsplats är på kontoret i Växjö.

Som senior konstruktör kommer du att utveckla nya och förbättra befintliga produkter samt verifiera dess funktion i enlighet med Fogmakers produktcertifikat. Du ansvarar för framtagning och ändring av D-FMEA och driver nyutveckling kopplat till produktplanen enligt vår utvecklingsprocess. Du deltar också i utredningsarbete vid problem kopplade till produktkvalitet från interna, leverantör-och kundavvikelser.

Kravspecifikation

Du gillar att arbeta i team där du kan utveckla dina färdigheter inom konstruktion/produktutveckling samt lära dig av dina kollegor men också att dela med dig av dina erfarenheter.

Vi tror att du har en civilingenjörsutbildning inom mekanik/maskin alternativt erfarenhet som bedöms som likvärdig. Du har flera års arbetslivserfarenhet och har arbetat med produktutveckling och/eller mekanisk konstruktion, gärna inom Automotiveindustrin eller liknande. Erfarenhet inom olika material och produktionsmetoder är meriterade.

Du är van användare av 3D-CAD, har du dessutom kunskaper om Autodesk Inventor/Vault är det ett extra plus. Självklart har du goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person gillar du omväxlande arbetsuppgifter och är intresserad av att ta fram nya lösningar. Du är nyfiken, driven och noggrann och har ett genuint intresse för teknik och utveckling.

Ytterligare information

Har du frågor gällande tjänsten, kontakta utvecklingschef Maria Glosax, maria.glosax@fogmaker.com.

Skicka in din ansökan till HR-chef Birgitta Mattsson på mail birgitta.mattsson@fogmaker.com så snart som möjligt, då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdagen är 2023-03-31

OBS! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp för utannonserad tjänst!