Vi söker en produktutvecklingsingenjör


 

Fogmaker International AB utvecklar, tillverkar och marknadsför släcksystem för motorrum med vattendimma under högtryck. Vårt släcksystem har en unik släckprestanda då det både kyler och kväver branden, samtidigt som skumtillsatsen effektivt förhindrar återantändning. Fogmaker är marknadsledande för släcksystem i bussar i Europa, Mellanöstern och Australien, och finns även installerat i skogsmaskiner, gruvfordon och entreprenadmaskiner.

Fogmaker är det våra värderingar som styr hur vi jobbar och underlättar beslutstagandet. Värderingarna ger oss en gemensam syn och skapar en vi-känsla. Våra gemensamma värderingar är det som gör Fogmaker unikt. Det här står vi för:

KOMPETENS – Vi har en hög kompetens som vi ständigt utvecklar och förbättrar

ENGAGEMANG – Vi engagerar oss i verk­samheten, i våra kunder och i samhället

INTEGRITET – Vi är ärliga och pålitliga i all vår verksamhet

 

Vill du bli en av oss? Vi utvecklar versamheten och söker nu en innovativ utvecklingsingenjör.
 

Detta är vi

Fogmaker erbjuder en stimulerande och positiv miljö där vi alla jobbar tillsammans över gränserna med kunden i fokus för att uppnå företagets mål. På utvecklingsavdelningen är vi idag sju personer som arbetar för att förbättra befintliga och ta fram nya produkter. Vi har tät kontakt med kunder, leverantörer och partners, i de flesta fall ifrån andra länder. Du kommer också att jobba med att:

  • Utveckla produkter och verifiera dess funktion, från prototyp till produktionsfärdig produkt
  • Skapa kravspecifikationer, design, riskbedömningar och test/valideringsplaner
  • Genomföra tester/valideringar enligt plan
  • Konstruera ny design i CAD
  • Projektledning av mindre utvecklingsprojekt

 

Vem är du

Vi letar efter dig som har några års arbetslivserfarenhet från konstruktion och utveckling, gärna inom Automotiveindustrin eller liknande. På ditt CV hittar vi en examen från en teknisk högskola, gärna med inriktning maskinteknik eller motsvarande – alternativt ett par års erfarenhet i snarlik bransch. Du behärskar 3D-CAD och hanterar både svenska och engelska flytande. Övriga språk, samt kunskaper om Autodesk Inventor/Vault och affärssystemet SAP Business One är meriterande.

För oss är din personlighet och inställning av yttersta vikt. För att lyckas i rollen som utvecklingsingenjör behöver du vara en driven och noggrann lagspelare med känsla för mekanik och hydraulik. Är du dessutom en ödmjuk och flexibel person med god självinsikt är det toppen.

 

Låter det intressant?

Är du sugen på att jobba på ett marknadsledande och framgångsrikt företag? Då kan detta förmodligen vara den rätta tjänsten för dig. Vill du veta mer – hör av dig till mig, Gustav Stigsohn. Du når mig lättast på mobilen 070-304 50 69.

Ansökan skickas senast 2019-11-22 till HR-chef Birgitta Mattsson på mail birgitta.mattsson@fogmaker.com

 

Vi hörs!

Gustav Stigsohn

Produktchef Fogmaker International AB