Vi söker en teknisk exportsäljare, Area Sales Manager.

Hos Fogmaker får du möjlighet att arbeta i ett marknadsledande företag inom automatiserade släcksystem för motorutrymmen. Du kommer att få en intressant framtid med alla möjligheter som det innebär att arbete i ett framgångsrikt företag. Du jobbar tillsammans med engagerade kollegor i ett säljteam med stort kundfokus och positiv laganda. I nära samarbete med våra kunder arbetar du fram tekniska lösningar på komponent- och systemnivå. Du kommer att ha inspirerande internationella kontakter över hela världen.

Som Area Sales Manager är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att arbeta med:

  • Kundbearbetning av så väl befintliga som nya kunder
  • Marknadsföra och ta fram systemlösningar för släcksystem i motorutrymmen
  • Offertarbete
  • Driva kundprojekt med stöd av kollegor från utveckling och tekniskt systemstöd
  • Teknisk rådgivning
  • Mässor

Bakgrund
För att lyckas i rollen som Area Sales Manager är det krav att du som söker har teknisk bakgrund och vi ser helst att du har en teknisk utbildning inom universitet eller högskola. Du har några års erfarenhet av teknisk försäljning. Vi ser också att du hanterar svenska och engelska på en god nivå i såväl tal som i skrift. Har du teknisk erfarenhet av mobila applikationer så som bussar, lastbilar, skogsmaskiner, entreprenadmaskiner, gruvfordon är detta meriterande. Du har erfarenhet av B2B och att jobba med OEM när det gäller teknisk försäljning där kontakter med kundens inköp och utveckling känns som en naturlig del.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är en riktig lagspelare och som värdesätter god kommunikation och gott samarbete med dina kollegor. Du är en person som stimuleras av att arbete med nöjda kunder som mål och du har ett stort tekniskt intresse som visar sig i ditt engagemang. Vidare är du en ödmjuk och flexibel person som har ett lösningsfokuserat och positivt synsätt. Du kavlar gärna upp ärmarna och hjälper till när det behövs. Vi tror också att du är en noggrann person som arbetar strukturerat under såväl medgång som motgång.

Stimuleras du av att arbete i en positiv miljö där du och dina kollegor inom försäljning arbetar mot gemensamma mål?
Kan du tänka dig att arbeta tålmodigt med långsiktig teknisk försäljning där långsiktiga kundrelationer är en viktig nyckel till framgång? Vill du dessutom jobba på ett marknadsledande och framgångsrikt företag? Då är det här förmodligen en tjänst för dig!
Välkommen med din ansökan redan idag. Du kommer att genomgå både teoretisk och praktisk introduktionsutbildning vid din anställning. Urval kommer att ske löpande.

Känner du utmaningen och vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta försäljning och marknadschef Lars Utterström på telefon 070 522 12 45.
Ditt CV med personligt brev, där du beskriver hur du ser på varför just du skulle passa för denna tjänst, skickar du till lars.utterstrom@fogmaker.com