Vi söker en resande internationell serviceingenjör till gruppen tekniskt systemstöd

 

Som serviceingenjör kommer du ingå i gruppen tekniskt systemstöd som ligger under marknad- och försäljningsavdelningen. Tekniskt systemstöd stöttar i första hand företagets kundansvariga Sales Area Managers när det gäller OEM projekt där Fogmaker släcksystem ska typinstalleras i olika typer av mobila applikationer. OEM kunder är maskinbyggare av mobila applikationer inom branscherna ”Material Handling”, Agriculture & Forestry”, ”Construction Machinery” och ”Commercial On Road” där bussar är det största kund segmentet. De flesta av våra kunder finns utomlands varför du periodvis tillbringar stor del av din tid utomlands med hela världen som arbetsfält.
 

Som serviceingenjör inom teknisk systemstödsgrupp är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att arbeta med:

  • fordonsspecifika typinstallationer av släcksystem för motorutrymmen i bussar och andra mobila applikationer.

  • installationer av släcksystem hos slutkunder på den svenska marknaden.

  • teknisk projektdokumentation av installationer i form av bl.a. enklare ritningsunderlag, fotodokumentation samt annan teknisk information kopplad till projektet.

  • utbildning av personal hos partners och OEM-kunder när det gäller service och installationer av släcksystem.

  • planera och genomföra besök till OEM-kunder och Partners i syfte att följa upp och kontrollera att korrekt installationer utförs.

  • projektberedning och planering ihop med kundansvariga säljare.

  • att tillsammans med dina kolleger utveckla företagets arbete med ständiga förbättringar när det gäller kvalitetssäkring av installationer och utbildningar på marknaden.

 

Bakgrund
För att lyckas i rollen som service ingenjör inom gruppen Teknisk Systemstöd ser vi helst att du som söker har teknisk bakgrund och då gärna inom universitet eller högskola med maskininriktning samt är praktiskt lagd. Har du annan teknisk maskinutbildning i kombination med en gedigen teknisk arbetserfarenhet så kan även den kombinationen vara intressant. Vi ser också att du hanterar svenska och engelska på en god nivå i såväl tal som skrift. Du får gärna ha erfarenhet av att planera, genomföra och följa upp utbildningar av teknisk karaktär. Har du teknisk erfarenhet av mobila applikationer så som bussar, lastbilar, skogsmaskiner, entreprenadmaskiner, gruvfordon är detta meriterande. Du måste tycka om att resa och inte se några problem med att periodvis vara på resande fot under längre perioder (1-2 veckor).

 

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är en riktig lagspelare och som värdesätter god kommunikation och gott samarbete med dina kollegor. Du är en person som stimuleras av ett arbete med nöjda kunder som mål och du har ett stort tekniskt intresse som visar sig i ditt engagemang. Vidare är du en ödmjuk och flexibel person som har ett lösningsfokuserat och positivt synsätt. Du kavlar gärna upp ärmarna och hjälper till när det behövs. Vi tror också att du är en noggrann person som arbetar strukturerat under såväl medgång som motgång. Då du kommer att vistas i många olika miljöer och träffa kollegor och kunder världen över är det viktigt att du känner dig bekväm med att umgås med andra människor och ser detta som stimulerande.

Stimuleras du av att arbeta i en positiv miljö där du och dina kollegor arbetar mot gemensamma mål? Kan du tänka dig att arbeta tålmodigt och målinriktat ihop med kollegor och kunder där långsiktiga kundrelationer är en viktig nyckel till framgång? Vill du dessutom jobba på ett marknadsledande och framgångsrikt företag med en ljusnande framtid? Då är det här förmodligen en tjänst för dig.

Du kommer att genomgå både teoretisk och praktisk introduktionsutbildning vid din anställning. Därefter kommer du under mentorskap att påbörja arbetet i din befattning och succesivt utvecklas till en självgående serviceingenjör inom vår tekniska systemstödsgrupp. Urval kommer att ske löpande.
 

Känner du utmaningen och vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Operations Manager Axel Carlsson på telefon
72 249 90 44.

Ditt CV med personligt brev skickar du till axel.carlsson@fogmaker.com


Välkommen med din ansökan redan idag!