Vi söker en kvalitets- och miljöchef


Fogmaker International AB är ett globalt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför brandskyddssystem för motorrum som med vattendimma under högt tryck både kyler och kväver branden. Inom segmentet buss är vi marknadsledande i Europa, Mellanöstern, Australien och södra Afrika. Våra produkter exporteras till OEM-kunder eller återförsäljare runt om i världen.

Sedan starten 1995 har vi installerat över 200 000 system i mer än 50 länder. Fogmakers system finns också bland annat i skogsmaskiner, flygplatsmaskiner, gruvfordon och entreprenadmaskiner.

Fogmaker är det våra värderingar som styr hur vi jobbar och underlättar vårt beslutstagande. Värderingarna ger oss en gemensam syn och skapar en vi-känsla. Våra gemensamma värderingar är det som gör Fogmaker unikt!

Fogmaker erbjuder en stimulerande och positiv miljö där vi alla jobbar tillsammans över gränserna för att utveckla, producera, sälja och leverera det våra kunder efterfrågar. Med flera år av stark tillväxt bakom oss och en fortsatt plan för tillväxt behöver vår organisation och våra arbetssätt fortsätta utvecklas så vi söker nu nya drivna, kunniga och ambitiösa medarbetare.
 

Vi söker nu Jens efterträdare som: Kvalitets- och Miljöchef

Ditt uppdrag

Fogmaker utvecklar, producerar och säljer en säkerhetsfunktion. Detta ställer höga krav på samtliga processer i affären från våra egna, leverantörers samt våra återförsäljares.

Som kvalitets- och miljöchef är du övergripande kontrollinstans för vår förmåga att efterleva kraven från ägare, kunder, certifieringsorgan och andra intressenter i hela kedjan: Fogmakeraffären. Den är komplex och spänner över egen produktutveckling, certifiering av processer och produkter, leverantörsval, leverantörernas processer, våra egna processer och återförsäljarnas processer. Du har befogenheten att stoppa alla processer och leveranser som äventyrar efterlevnaden av kraven.

Som kvalitets- och miljöchef är du också ansvarig för processerna Efterlevnad av krav (flera typer av revisioner), Avvikelsehantering och Partner Management (Uppföljning av våra återförsäljare). Alla processerna behöver fortsatt utveckling för att nå våra mål på effektivitet och kvalitet.

Kvalitetsavdelningen består för närvarande av två direktrapporterande medarbetare.

Du ingår också i företagets ledningsgrupp och uppdraget är då inte bara att företräda dina egna intressen som processägare, du har också ett viktigt uppdrag i att som ledningsgruppsmedlem aktivt bidra i ledningen av företaget.

 

Vem är Du?

Vi letar efter Dig som kan lyfta vårt kvalitets- och miljöarbete ytterligare en nivå. Du har flera års erfarenhet av strategiskt kvalitetsarbete inklusive produktutveckling med produkt- och funktionsansvar.

Du är van vid internationella kontakter och att ta affärsmässiga beslut på egen hand. Du känner dig trygg med att göra leverantörsrevisioner och kan se framför dig hur de arbetssätten återanvänds i återförsäljarledet.

Erfarenhet av montering och fordonsindustrin, samt  IATF 16949, ISO 9001 och 14001 är meriterande.

Du arbetar på ett självständigt, strukturerat, kvalitetssäkrat, långsiktigt och affärsmässigt sätt för att driva och utveckla vårt kvalitets- och miljöarbete. Självklart har du erfarenhet av att leda personal och utveckla organisation och arbetssätt. Du uppskattar högt tempo och snabba förändringar.

Dina personliga egenskaper värderas högt. Du har ett helikopterperspektiv och en förmåga att med ett långsiktigt perspektiv kunna sätta upp mål för framtiden.
 

Låter det intressant?

Vill Du veta mer – hör gärna av Dig till mig, Axel Carlsson, Operation Manager, axel.carlsson@fogmaker.com eller 072 – 249 9044.

Din ansökan skickar Du senast 2021-05-31 in till vår HR-chef birgitta.mattsson@fogmaker.com