Vi söker en försäljnings- och marknadschef


Då vår nuvarande försäljnings- och marknadschef valt att gå vidare på annat håll söker vi nu en ersättare som ska axla rollen och driva försäljningsverksamheten vidare vad gäller en fortsatt global expansion över stora delar av världen.
 

Om vår marknad- och försäljningsavdelning
Du kommer att arbeta med att leda Fogmakers marknad och försäljningsavdelning som i dagsläget innefattar funktionerna inne- och utesälj, tekniskt systemstöd, service och marknadskommunikation. Då företaget växer kraftigt på en global marknad kommer en central utmaning vara att vidarutveckla organisation och medarbetare inför en fortsatt expansion.

Marknad- och försäljningsavdelningens huvuduppgifter är att marknadsföra, driva nya projekt och bearbeta marknaden som i huvudsak består av företag som utvecklar och tillverkar mobila applikationer (OEM) inom branscher som Bus & Coach, Forest & Agricultural, Construction Machinery, Material handling, Mining, Airport, Ports. Fogmaker har också ett omfattande återförsäljarnät världen över som betyder mycket för verksamheten och där du kommer att ha ett stort ansvar för den fortsatta utvecklingen samt att uppsatta mål och strategier efterlevs av återförsäljarna.

I nära samarbete med företagets kunder arbetar vi som ett team med tekniska lösningar på komponent- och systemnivå. Som försäljning- och marknadschef har du även direkt operativt arbete på en övergripande nivå med företagets kunder främst när det gäller avtal och strategiska beslut som berör nyckelkunder och marknaden i sin helhet.

Vi tror att det är viktigt att en försäljning- och marknadschef är delaktig i kärnverksamheten och förstår våra kunder, deras applikationer och teknik. Därför är det viktigt att du har en gedigna och breda teknikkunskaper inom tunga fordonsbranschen. Du kommer att tillsammans med din organisation arbeta långsiktiga med att bygga upp långsiktiga kundrelationer genom kontakt med alla olika nivåer hos våra kunder. Du kommer att ha inspirerande internationella kontakter över hela världen med bl.a. maskinbyggare och Fogmaker återförsäljarnät. Vi ser helst att du har någon form av erfarenhet och ledande befattning inom internationell B2B försäljning.


I dina arbetsuppgifter som försäljnings- och marknadschef ingår bland annat:

 • Planera, genomföra och följa upp olika försäljningsaktiviteter
 • Ansvara för och driva försäljningsverksamheten enligt affärs- och marknadsplan
 • Personal ansvar för ca. 20 personer (medarbetarsamtal, personalutveckling, lönesättning, övriga HR frågor)
 • Systematiskt Arbetsmiljöarbete inom avdelningen
 • Förhandlingar och avtal för OEM kunder och återförsäljare
 • Ledningsgruppssarbete inom företagets ledningsgrupp där du ingår 
 • Organisera försäljnings konferenser och kundaktiviteter
 • Att vara en god ledare och föredöme som chef och våga lyssna mer än du pratar
 • Coach och stötta avdelningen i deras dagliga försäljningsarbete och resursplanera
 • Leda och delta i arbetet med att ta fram bransch- och kundstrategier med tillhörande aktiviteter
 • Rapporterar till företagets Operations Manager och även företagets ägare/VD
 • Besök till kunder och återförsäljare till stora delar av världen varför du måste räkna med periodvis en hel del resande


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper
Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är en riktig lagspelare och som värdesätter god kommunikation och gott samarbete med dina kollegor. Du är en person som stimuleras av att arbete med nöjda kunder som mål och du har ett stort tekniskt intresse som visar sig i ditt engagemang. Vidare är du en ödmjuk och flexibel person som har ett lösningsfokuserat och positivt synsätt. Dina ledaregenskaper och erfarenheter från att leda en organisation i förändring och ständig utveckling är central. Vi ser att du kan uppvisa dokumenterade ledarskapskompetenser. Vidare ska du vara en bra lyssnare som genom ditt sätt att leda gör att dina medarbetare känner sig sedda. Du ser det som en självklarhet att inkludera dina medarbetare i arbetet med att ta fram gemensamma mål och hur dessa ska uppfyllas.

Du ska kunna prata och skriva svenska samt engelska på ett obehindrat vis och har du ytterligare språkkunskaper som exempelvis tyska och spanska är detta meriterande. 

 • Stimuleras du av att arbete i en positiv miljö där du och dina kollegor inom försäljning och marknad arbetar mot gemensamma mål? 
 • Kan du tänka dig att arbeta tålmodigt med långsiktig teknisk försäljning där långsiktiga kundrelationer är en viktig nyckel till framgång? 
 • Är du en god ledare som inser, kan hantera och förstår vikten av kunna hanterar både mjuka och hårda värden för att lyckas som en bra ledare?
 • Vill du dessutom jobba på ett marknadsledande globalt och framgångsrikt företag? 

Då är det här förmodligen en tjänst för dig. Välkommen med din ansökan redan idag.
Du kommer att genomgå både teoretisk och praktisk introduktionsutbildning vid din anställning. 
Urval kommer att ske löpande. Placering- och bostadsort Växjö.


Känner du utmaningen?
Vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta företagets Operations Manager 
Axel Carlsson på telefon 072 249 90 44. CV med personligt brev, där du beskriver hur du ser på varför just du skulle passa för denna tjänst, skickas till axel.carlsson@fogmaker.com