Vi söker en controller

Fogmaker International AB är ett expansivt entreprenörsbolag med starkt varumärke och ambitiösa tillväxtplaner. Vi är globalt etablerade och marknadsledande i Europa. Med hjälp av vår breda expertis och vårt kundnära tänk har vi utvecklat långsiktiga, förtroendefulla relationer med våra kunder runt om i världen. Fogmaker utvecklar, tillverkar och marknadsför brandskyddssystem för motorrum som med vattendimma under högt tryck både kyler och kväver branden. Inom segmentet buss är vi marknadsledande i Europa, Mellanöstern och Australien. Våra produkter säljs/levereras till OEM-kunder och återförsäljare runt om i världen.

Sedan starten 1995 har vi installerat över 225 000 system i mer än 50 länder. Fogmakers system finns utöver bussar också i skogs-, jordbruks- och entreprenadmaskiner samt i flygplats- och gruvfordon.

KOMPETENS, ENGAGEMANG och INTEGRITET är de unika värdeord som präglar hela vår verksamhet och som styr hur vi jobbar och tar beslut. De ger oss en gemensam syn och skapar en vi-känsla.

 

Fogmaker erbjuder en stimulerande och positiv miljö där vi alla jobbar tillsammans över gränserna för att utveckla, producera, sälja och leverera det våra kunder efterfrågar. Med flera år av stark tillväxt bakom oss och en plan för fortsatt tillväxt behöver vi nya drivna, kunniga och ambitiösa medarbetare. 

Vi förstärker nu Fogmakers organisation och söker en: Controller

 

Ditt uppdrag

Som första controllern på Fogmaker blir ditt uppdrag att både strategiskt och operativt bidra till hela företagets utveckling, från utveckling och inköp via produktion och logistik till försäljning och eftermarknad. Bidraget består bland annat av ekonomiska analyser av processer, produkter och projekt. Du bidrar också med alla typer av för- och efterkalkyler samt fortlöpande ekonomisk uppföljning av verksamhetens olika delar.

Du deltar på ledningsgruppsmöten och redovisar då analyser och ger rekommendationer. Du är en av våra centrala spelare i affärssystemet och är därför ansvarig för dess drift och utveckling. Arbete i, ansvar för samt utveckling av andra IT-system kan förekomma.

Då tjänsten är ny så är det viktigt att du har förmågan att själv utveckla arbetssätten vad gäller metoder, mätetal och rapporter.

 

Vem är du?

Vi söker dig med relevant akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande erfarenhet. Du har ett stort intresse för dataanalys och databashantering, och är en fena på Excel. Du har en god förmåga att analysera, och kan, på ett pedagogiskt sätt, presentera och kommunicera data. Vi ser att du pratar och skriver svenska flytande samt klarar professionell kommunikation på engelska.

Som person tror vi att du är lyhörd, självständig och driftig med hög förmåga att slutföra. Du har ett affärssinne som ständigt utmanar det nuvarande läget och trivs i en framåtriktad miljö.

Eftersom du också kommer att arbeta med vårt affärssystem är det självklart meriterande om du tidigare har arbetat i SAP B1.

Du kommer att rapportera direkt till operativ chef.

 

Låter det intressant?

Vill Du veta mer – hör gärna av dig till mig, Axel Carlsson, Operation Manager, axel.carlsson@fogmaker.com eller 072 – 249 9044.

Din ansökan skickar du senast 2021-12-15 in till vår HR-chef birgitta.mattsson@fogmaker.com