Vi söker en certifierings- och dokumentationsingenjör

Till vår utvecklingsavdelning söker vi en certifierings- och dokumentationsingenjör. 
 

  • Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir:Att arbeta med och leda projekt inom produktcertifiering vilket innebär kontakt med certifieringsorgan samt provningsföretag. Praktiska provningar i Sverige eller utomlands.
  • Som certifieringsansvarig kommer du att delta i utvecklingsprojekt av nya och befintliga produkter samt genomföra praktiska tester av nya och ändrade produkter.
  • Du kommer även att ta fram och uppdatera framför allt teknisk dokumentation kopplat till nya och förnyade produktcertifikat men även stödja uppdatering av effektdokument, användarmanualer och utbildningsmaterial vid arbetstoppar
  • Samordning av design riskbedömningar, kravspecifikationer, testplaner kopplat till produktcertifieringar med mera.

Arbetet innebär kontakt med kunder, leverantörer och partners, i de flesta fall ifrån andra länder,


Bakgrund

Du har gärna några års arbetslivserfarenhet från teknisk dokumentation alternativt produktcertifieringsarbete. Meriterande om du arbetet inom automotiveindustrin.

På ditt CV hittar vi en examen från en teknisk högskola, gärna med inriktning maskinteknik eller motsvarande eller alternativt ett par års erfarenhet i bransch med liknande arbetsuppgifter.

För att lyckas i rollen som certifierings- och dokumentationsingenjör behöver du vara en driven och mycket noggrann lagspelare med öga för detaljer.

Krav på språk: Flytande svenska och engelska. Övriga språk är meriterande. Du behärskar Adobes programvaror. Meriterande med kunskaper om Autodesk Inventor/Vault samt affärssystemet SAP Business One.
 

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är en riktig lagspelare och som värdesätter god kommunikation och gott samarbete med dina kollegor. Du är en person som stimuleras av att arbeta med nöjda kunder som mål och du har ett stort tekniskt intresse som visar sig i ditt engagemang. Vidare är du en ödmjuk och noggrann person som har ett lösningsfokuserat och positivt synsätt, du kavlar gärna upp ärmarna och hjälper till där det behövs.
 

Välkommen med din ansökan redan idag

Du kommer att genomgå både teoretisk och praktisk introduktionsutbildning vid din anställning och växa in i jobbet allteftersom du börjar jobba med dina nya arbetsuppgifter. Urval kommer att ske löpande. Du kommer att få ett gott stöd i din nya roll av så väl chefer som närmaste medarbetare.

Känner du utmaningen och vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta produktchef Gustav Stigsohn på telefon: 070-304 50 69

Din ansökan i form av personligt brev och CV skickas till gustav.stigsohn@fogmaker.com
Sista ansökningsdagen är den 10 juni.