Job vacancies at Fogmaker

Searching for a quality focused, technique leading and fast growing global company?

We are constantly looking for qualified individuals with relevant experience and go-ahead spirit.
Do not hesitate to contact us even if we are not currently looking for a profile that fits you. We will save your CV for future use.

Camilla Thörnblad

Teknisk Exportsäljare

Vi söker Teknisk Exportsäljare, Area Sales Manager

Fogmaker International AB utvecklar, tillverkar och marknadsför släcksystem för motorrum med vattendimma under högtryck sedan 1995. Vårt släcksystem har en unik släckprestanda då det både kyler och kväver branden, samtidigt som skumtillsatsen effektivt förhindrar åter antändning. Fogmaker är marknadsledande för släcksystem i bussar i Europa, Mellanöstern och Australien, med totalt 130 000 installationer i mer än 50 länder sedan 1995. Fogmakers system finns även installerat i skogsmaskiner, gruvfordon och entreprenadmaskiner.

Arbetsuppgifter

Vid Fogmaker får du möjlighet att arbeta med ett marknadsledande företag inom automatiserade släcksystem för motorutrymmen. Du kommer att få en intressant framtid med alla möjligheter som det innebär att arbete i ett framgångsrikt företag. Du jobbar tillsammans med engagerade kollegor i ett säljteam med stort kundfokus och positiv laganda. I nära samarbete med våra kunder arbetar du fram tekniska lösningar på komponent- och systemnivå. Du kommer att ha inspirerande internationella kontakter över hela världen.

Som Area Sales Manager är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att arbeta med:

 • Kundbearbetning av så väl befintliga som nya kunder
 • Marknadsföra och ta fram systemlösningar för släcksystem i motorutrymmen
 • Offertarbete
 • Driva kundprojekt med stöd av kollegor från utveckling och tekniskt systemstöd
 • Teknisk rådgivning
 • Mässor

Bakgrund

För att lyckas i rollen som Area Sales Manager är det krav att du som söker har teknisk bakgrund och vi ser helst att du har en teknisk utbildning inom universitet eller högskola. Du har några års erfarenhet av teknisk försäljning. Vi ser också att du hanterar svenska och engelska på en god nivå i såväl tal som i skrift. Har du teknisk erfarenhet av mobila applikationer så som bussar, lastbilar, skogsmaskiner, entreprenadmaskiner, gruvfordon är detta meriterande. Du har erfarenhet av B2B och att jobba med OEM när det gäller teknisk försäljning där kontakter med kundens inköp och utveckling känns som en naturlig del.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är en riktig lagspelare och som värdesätter god kommunikation och gott samarbete med dina kollegor. Du är en person som stimuleras av att arbete med nöjda kunder som mål och du har ett stort tekniskt intresse som visar sig i ditt engagemang. Vidare är du en ödmjuk och flexibel person som har ett lösningsfokuserat och positivt synsätt. Du kavlar gärna upp ärmarna och hjälper till när det behövs. Vi tror också att du är en noggrann person som arbetar strukturerat under såväl medgång som motgång.

Stimuleras du av att arbete i en positiv miljö där du och dina kollegor inom försäljning arbetar mot gemensamma mål?

Kan du tänka dig att arbeta tålmodigt med långsiktig teknisk försäljning där långsiktiga kundrelationer är en viktig nyckel till framgång?

Vill du dessutom jobba på ett marknadsledande och framgångsrikt företag?

Då är det här förmodligen en tjänst för dig!

Välkommen med din ansökan redan idag.

Du kommer att genomgå både teoretisk och praktisk introduktionsutbildning vid din anställning. Urval kommer att ske löpande.

Känner du utmaningen och vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta försäljning och marknadschef Lars Utterström på telefon 070 522 12 45.

Ditt CV med personligt brev skickar du till lars.utterstrom@fogmaker.com

Servicetekniker

Vi söker Servicetekniker

Fogmaker International AB utvecklar, tillverkar och marknadsför släcksystem för motorrum med vattendimma under högtryck sedan 1995. Vårt släcksystem har en unik släckprestanda då det både kyler och kväver branden, samtidigt som skumtillsatsen effektivt förhindrar återantändning.

Fogmaker är marknadsledande för släcksystem i bussar i Europa, Mellanöstern och Australien, med totalt 130 000 installationer i mer än 50 länder sedan 1995. Fogmakers system finns även installerat i skogsmaskiner, gruvfordon och entreprenadmaskiner.

Arbetsuppgifter

Som servicetekniker på Fogmaker är du ett av våra viktigaste ansikten ut mot kund. Du åker till kund för nyinstallation, service och reparation av företagets brandsläckningsprodukter.

Du utgår från företaget och reser antingen med företagets servicebil eller med reguljära flyg och tåg. Planeringen av arbetet sköts tillsammans med koordinator på företaget. Du kommer huvudsakligen att arbeta mot kunder i södra Sverige men kunder i övriga Sverige och norden kommer att förekomma. Arbetsuppgifterna kan beskrivas som:

 • Nyinstallation av företagets produkter i ett flertal typer av tunga fordon såsom truckar, bussar, lastmaskiner och specialfordon
 • Återkommande service och underhåll av brandsläckningssystem på installerad maskin och bussflotta
 • Återställning av brandsläckningssystem vid händelse av branddetektering.
 • Det finns god chans att växa i rollen och jobba med tekniskt systemstöd till företagets globala kunder

Din bakgrund

För att lyckas i rollen som servicetekniker söker vi dig som brinner för kombinationen att lösa tekniska problem och göra kunden nöjd. Detta i ett jobb med stor frihet. Du har jobbat med tunga fordon eller på annat sätt tillförskansat dig användbara kunskaper som motsvarar arbetets innehåll.

På ditt CV hittar vi en teknisk utbildning– alternativt arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter.  Har du erfarenheter och kunskaper inom elteknik är det ett stort plus. Du ska ha kunskaper i Officepaketet och god datorvana i allmänhet. Vi ser också att du hanterar svenska och engelska på en god nivå i såväl tal som i skrift.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du som söker är kvalitetsmedveten, analytisk, väl insatt i mål- och kvalitetsstandarder och inte rädd för att ställa krav. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett självständigt och effektivt sätt och har god förståelse för tekniskt språkliga underlag, såväl talade som skrivna. Tjänsten kräver att du är utåtriktad och pedagogisk samt trivs med att informera och koordinera.

Stimuleras du av att arbete i en positiv miljö där du och dina kollegor tillsammans arbetar med kunden i fokus samt för att uppnå företagets mål? Vill du dessutom jobba på ett marknadsledande och framgångsrikt företag? Då är det här förmodligen en tjänst för dig!

Välkommen med din ansökan redan idag.

Urval kommer att ske löpande.

Känner du utmaningen och vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Jens Engblom på telefon 0736 38 50 86.  Ditt CV med personligt brev skickar du till arvid.martensson@fogmaker.com

Marknadskommunikatör

Vi söker Marknadskommunikatör

Fogmaker International AB utvecklar, tillverkar och marknadsför släcksystem för motorrum med vattendimma under högtryck sedan 1995. Vårt släcksystem har en unik släckprestanda då det både kyler och kväver branden, samtidigt som skumtillsatsen effektivt förhindrar åter antändning. Fogmaker är marknadsledande för släcksystem i bussar i Europa, Mellanöstern och Australien, med totalt 130 000 installationer i mer än 50 länder sedan 1995. Fogmaker system finns även installerat i skogsmaskiner, gruvfordon och entreprenadmaskiner.

Vill du vara med och driva samt utveckla marknadskommunikationen hos ett världsledande företag inom automatiserade släcksystem för fordon där många av våra kunder är stora OEM inom fordonsbranschen?

Arbetsuppgifter

Som marknadskommunikatör kommer du att ingå i vår marknad- och försäljningsorganisation och rapportera till företagets marknads- och försäljningschef. Du kommer som marknadskommunikatör att få stort eget ansvar att driva och sätta upp tydlig riktlinjer får marknadskommunikation utifrån företagets affärsflöde och värdegrunder. Fogmaker är ett företag inom fordonsbranschen och du kommer att arbeta med mål, strategier och aktiviteter för företagets marknadskommunikation främst när det gäller extern kommunikation men även till viss del internkommunikation. I din roll som marknadskommunikatör kommer du bland annat att arbeta med:

 • framtida strategier när det gäller företagets marknadskommunikation
 • planera, genomföra och följa upp nationella och internationella mässor i samråd med säljchef och kundansvariga
 • monterkoncept för mässor
 • arbeta med information på företagets hemsida samt utveckla hemsidan för framtiden
 • marknadsmaterial (nyhetsbrev, pressutskick, broschyrer)
 • annonsering i olika branschmagasin och tidningar
 • utveckla företagets kommunikation på olika sociala medier
 • stötta återförsäljare i marknadsföringsfrågor och följa upp deras aktiviteter inom marknadsföring
 • bistå produktutveckling vid lansering av nya produkter
 • återförsäljarkonferenser
 • externa kontakter (universitet, högskola, studiebesök)

Din bakgrund

I ditt CV ser vi helst att du har några års erfarenheter av arbete som marknadskommunikatör och med relevant högskoleutbildning. Du kan kommunicera obehindrat både svenska och engelska i både tal och skrift.

Vidare är du så klart en bra användare av Officepaket samt andra verktyg inriktade på arbete med marknadskommunikation för websidor och andra marknadsföringskanaler. Kunskaper i Adobepaketet (Photoshop, Indesign, Illustrator) är meriterande samt erfarenheter av arbeta med mässor och liknande evenemang.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en ödmjuk, prestigelös och kreativ person och har egenskaper som gör dig till en riktig lagspelare som värdesätter god kommunikation och gott samarbete med dina kollegor. För att lyckas i rollen är det även viktigt att du är flexibel och har ett lösningsfokuserat och positivt synsätt. Du kavlar gärna upp ärmarna och hjälper till när det behövs. Vi tror också att du är en noggrann person som arbetar strukturerat under såväl medgång som motgång. Att jobba med allt från analys till utförande är något du känner dig bekväm med. Du kommer få chansen att jobba i en roll med utvecklingspotential och med stor frihet under ansvar där du har alla möjligheter att bidra och påverka företagets framtida utveckling när det gäller marknadskommunikation.

Stimuleras du av att arbete i en positiv miljö där du tillsammans med dina kollegor inom försäljning arbetar mot gemensamma mål? Kan du tänka dig att arbeta tålmodigt och långsiktig med att utveckla vår marknadskommunikation? Vill du dessutom jobba på ett marknadsledande och framgångsrikt företag?

Då är det här förmodligen en tjänst för dig!

Välkommen med din ansökan redan idag.

Du kommer att genomgå både teoretisk och praktisk introduktionsutbildning vid din anställning. Urval kommer att ske löpande.

Känner du utmaningen och vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta försäljnings och marknadschef Lars Utterström på telefon 070 522 12 45.

Ditt CV med personligt brev skickar du till lars.utterstrom@fogmaker.com