Job vacancies at Fogmaker

Searching for a quality focused, technique leading and fast growing global company?

We are constantly looking for qualified individuals with relevant experience and go-ahead spirit.
Do not hesitate to contact us even if we are not currently looking for a profile that fits you. We will save your CV for future use.

Camilla Thörnblad

Projektingenjör

Vi söker en Projektingenjör

Fogmaker International AB utvecklar, tillverkar och marknadsför släcksystem för motorrum med vattendimma under högtryck sedan 1995. Vårt släcksystem har en unik släckprestanda då det både kyler och kväver branden, samtidigt som skumtillsatsen effektivt förhindrar återantändning. Fogmaker är marknadsledande för släcksystem i bussar i Europa, Mellanöstern och Australien, med totalt 125000 installationer i mer än 50 länder sedan 1995. Fogmakers system finns även installerat i skogsmaskiner, gruvfordon och entreprenadmaskiner.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör kommer du att delta i utvecklingsprojekt av nya och befintliga produkter samt genomföra praktiska tester av nya och ändrade produkter om så behövs. Arbetet innebär kontakt med kunder, leverantörer och återförsäljare, i de flesta fall ifrån andra länder. Du kommer även att rita en del CAD samt ta fram kravspecifikationer, testplaner samt dokumentation.

Bakgrund

Du har några års arbetslivserfarenhet från konstruktion och utveckling gärna inom automotive-industrin eller liknande.

På ditt CV hittar vi en examen från en teknisk högskola, gärna med inriktning maskinteknik eller motsvarande – alternativt ett par års erfarenhet i bransch med liknande arbetsuppgifter.

För att lyckas i rollen som projektingenjör behöver du vara en driven och noggrann lagspelare med känsla för mekanik och hydraulik. Viktigt är att vara engagerad, flexibel och målmedveten. Du gillar att hålla koll på många saker samtidigt. Krav på språk: Flytande svenska och engelska. Övriga språk är meriterande.

Du behärskar 3D- CAD. Meriterande med kunskaper om Inventor/Vault samt affärssystemet SAP Business One.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är en riktig teamspelare och som värdesätter god kommunikation och gott samarbete med dina kollegor. Du är en person som stimuleras av att arbete med nöjda kunder som mål och du har ett stort tekniskt intresse som visar sig i ditt engagemang. Vidare är du en ödmjuk och flexibel person som har ett lösningsfokuserat och positivt synsätt, du kavlar gärna upp ärmarna och hjälper till där det behövs. Vi tror också att du är en noggrann person som arbetar strukturerat under såväl medgång som motgång.

Stimuleras du av att arbete i en positiv miljö där du och dina kollegor tillsammans levererar rådgivning och support på hög nivå? Vill du dessutom jobba på ett marknadsledande och framgångsrikt företag? Då är det här förmodligen en tjänst för dig! Välkommen med din ansökan redan idag.

Du kommer att genomgå både teoretisk och praktisk introduktionsutbildning vid din anställning.

Urval kommer att ske löpande.

Känner du utmaningen och vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Gustav Stigsohn på telefon 070-304 50 69. Ditt CV med personligt brev skickar du till gustav.stigsohn@fogmaker.com

Servicetekniker

Vi söker Servicetekniker

Fogmaker International AB utvecklar, tillverkar och marknadsför släcksystem för motorrum med vattendimma under högtryck sedan 1995. Vårt släcksystem har en unik släckprestanda då det både kyler och kväver branden, samtidigt som skumtillsatsen effektivt förhindrar återantändning.

Fogmaker är marknadsledande för släcksystem i bussar i Europa, Mellanöstern och Australien, med totalt 125000 installationer i mer än 50 länder sedan 1995. Fogmakers system finns även installerat i skogsmaskiner, gruvfordon och entreprenadmaskiner.

Arbetsuppgifter

Som servicetekniker på Fogmaker är du ett av våra viktigaste ansikten ut mot kund. Du åker till kund för nyinstallation, service och reparation av företagets brandsläckningsprodukter.

Du utgår från företaget och reser antingen med företagets servicebil eller med reguljära flyg och tåg. Planeringen av arbetet sköts tillsammans med koordinator på företaget. Du kommer huvudsakligen att arbeta mot kunder i södra Sverige men kunder i övriga Sverige och norden kommer att förekomma. Arbetsuppgifterna kan beskrivas som:

  • Nyinstallation av företagets produkter i ett flertal typer av tunga fordon såsom truckar, bussar, lastmaskiner och specialfordon
  • Återkommande service och underhåll av brandsläckningssystem på installerad maskin och bussflotta
  • Återställning av brandsläckningssystem vid händelse av branddetektering.
  • Det finns god chans att växa i rollen och jobba med tekniskt systemstöd till företagets globala kunder

Din bakgrund

För att lyckas i rollen som servicetekniker söker vi dig som brinner för kombinationen att lösa tekniska problem och göra kunden nöjd. Detta i ett jobb med stor frihet. Du har jobbat med tunga fordon eller på annat sätt tillförskansat dig användbara kunskaper som motsvarar arbetets innehåll.

På ditt CV hittar vi en teknisk utbildning– alternativt arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter.  Har du erfarenheter och kunskaper inom elteknik är det ett stort plus. Du ska ha kunskaper i Officepaketet och god datorvana i allmänhet. Vi ser också att du hanterar svenska och engelska på en god nivå i såväl tal som i skrift.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du som söker är kvalitetsmedveten, analytisk, väl insatt i mål- och kvalitetsstandarder och inte rädd för att ställa krav. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett självständigt och effektivt sätt och har god förståelse för tekniskt språkliga underlag, såväl talade som skrivna. Tjänsten kräver att du är utåtriktad och pedagogisk samt trivs med att informera och koordinera.

Stimuleras du av att arbete i en positiv miljö där du och dina kollegor tillsammans arbetar med kunden i fokus samt för att uppnå företagets mål? Vill du dessutom jobba på ett marknadsledande och framgångsrikt företag? Då är det här förmodligen en tjänst för dig!

Välkommen med din ansökan redan idag.

Urval kommer att ske löpande.

Känner du utmaningen och vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Jens Engblom på telefon 0736 38 50 86.  Ditt CV med personligt brev skickar du till arvid.martensson@fogmaker.com